Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣυμμετέχουμε και εμείς ώς φιλλοζωικός σύλλογος Ναυπλίου "οι αδέσποτοι" στην πανελλήνια σιωπηρή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/6 στις 20:00 εξω από τα δημαρχεία της καθε πόλης.

Όπως είναι γνωστό, η δηλητηρίαση ζώου αδέσποτου ή οικόσιτου, αποτελεί πράξη παράνομη και εγκληματική. Σύμφωνα με τους νόμους 1197/1981 (άρθρ. 8 ) και 3170/2003 (αρθρ. 12 ) του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο.

Συνάνθρωποί μας όμως, φαίνεται να αγνοούν όχι μόνο τους παραπάνω νόμους, αλλά και να στερούνται την στοιχειώδη ευαισθησία που οφείλουμε στα τετράποδα πλάσματα που ζουν μαζί μας. Είναι τραγική η σκέψη και μόνο ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μπορεί να ετοιμάζουν κρυφά τροφή με δηλητήρια και σπασμένα γυαλιά για να θανατώσουν αδέσποτα σε πάρκα και πλατείες, ή ακόμη και οικόσιτα σε αυλές και μπαλκόνια, επειδή ενοχλούνται από την παρουσία τους ή το γαύγισμά τους.

Η δηλητηρίαση ζώου είναι πράξη ανήθικη. Μια κατάφορη προσβολή του πολιτισμού μας. Το ζώο καταδικάζεται σε αργό και βασανιστικό θάνατο με πολύ πόνο, συνήθως με εσωτερική αιμορραγία, σπασμούς και απώλεια ελέγχου των νεύρων του. Συχνά οι δράστες είναι γνωστοί στη γειτονιά, αλλά κανείς δεν μιλά, είτε γιατί φοβάται για τα δικά του ζώα, είτε γιατί δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις με το γείτονα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όπως δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε μια ανθρώπινη ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε τη ζωή άλλων πλασμάτων που μοιράζονται μαζί μας αυτόν τον πλανήτη.


Ας τελείωσει πιά αυτό το ρεζιλίκι στη χώρα μας.

Μην κλείνετε τα μάτια!!!

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 26/6/ στις 20:00 έξω από το δημαρχείο Ναυπλίου.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε μια μαύρη μπλούζα και να φέρετε τους τετράποδους φίλους σας. Για αυτούς θα έχουμε να σας δωσούμε εμείς μαύρα φουλάρια για το λαιμό.